میز ملی صادرات صنایع دستی کشور
میز کشوری صادرات صنایع دستی چیست و چرا به اصفهان واگذار شده است؟
یکی از اقدامات مهمی که در سال گذشته در وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال شد، بحث شکلگیری میز توسعه صادرات در حوزههای مختلف بود و یکی از این حوزهها نیز صنایع دستی بود. بدیهی است که با توجه به جایگاه ویژه استان اصفهان در حوزه صنایعدستی، این استان به عنوان کانون اصلی فعالیت میز کشوری صادرات صنایعدستی انتخاب شود تا فعالیتهای کشوری را در این حوزه پیگیری و اجرایی کند.
قرار است در این میز چه فعالیتهایی دنبال شود؟
میز ملی صادرات و تجارت صنایع دستی ایران با بررسی و همفکری لازم میان دولت، بخش خصوصی و صادرات کنندگان صنایعدستی، علاوه بر تبیین موانع و مشکلات حوزه صادرات و تجارت صنایعدستی و احصا و پیگیری آن، راهکارهای تجاری سازی و توسعه بین المللی صنایعدستی را، تعریف و تبیین نموده و پیگیری لازم را نیز پیرامون آن انجام می دهد.
این میز قرار است با تعامل استانهای دیگر و سازمان صنعت، معدن و تجارت و ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همه استان ها، تمام ظرفیتها و پتانسیلهای موجود کشور را با همکاری صادرکنندگان و فعالین حوزه صنایعدستی بررسی کند تا بتواند بر اساس آن ظرفیتی که در کشور در حوزه صنایعدستی کشور وجود دارد، از لحاظ فکری، برنامهریزی کند و با شناخت مسائل حوزه صنایعدستی به یک جمعبندی رسیده و راهکارهای لازم را ارائه دهد.
اله یاری در ادامه با تاکید بر فعالیت مشترک وزارت صمت و وزارت میراث فرهنگی در ادامه گفت: حوزه تجارت صنایع دستی فرابخشی است و متولی حوزه تجارت در کشور وزارت صمت است، منتهی کاربری فعالیتها و برنامهریزیهایی که باید در میز کشوری صادرات و تجارت صنایعدستی صورت گیرد در حوزه وزارت میراث فرهنگی است و همکاران ما نیز پیگیر این مسائل هستند.
معاون صنایع دستی استان اصفهان نیز در این خصوص اذعان داشت: استان اصفهان از لحاظ تنوع و تعدد صنایعدستی، رتبه اول کشور را دارد و از مجموع ۲۹۹ رشته صنایعدستی کشور، ۱۹۹ رشته متعلق به استان اصفهان است. تعداد هنرمندان صنایعدستی شناسنامهدار استان اصفهان بیش از ۴۰ هزار نفر است و از این لحاظ نیز رتبه اول کشوری را داراست و اگر بخواهیم تعداد هنرمندانی که در سازمان میراث فرهنگی شناسنامه ندارند به این عدد اضافه کنیم، به رقم قابلملاحظهای خواهیم رسید. ضمن اینکه نباید نادیده گرفت بنگاههای بزرگ تجارت صنایعدستی کشور که در سطح ملی فعالیت دارند در اصفهان مستقر هستند. این بنگاهها و شرکتها در بیش از ۲۰ کشور جهان نیز نمایندگی دارند و در زمینه تجارت دیجیتال صنایعدستی فعالیتهای مهمی را انجام میدهد.
جعفر جعفرصالحی خبر ایجاد چهار کارگروه ملی با عناوین «کارگروه رفع موانع تولید»، «کارگروه رفع موانع صادرات»، «کارگروه پژوهش، تحقیق بازار و مطالعات راهبردی» و «کارگروه اداری و سازمانی» را اعلام نمود. وی در ادامه با اشاره به تصویب شرح وظائف کارگروه ها خاطر نشان کرد: با توجه به لزوم برنامه ریزی مناسب جهت رونق هرچه بهتر حوزه بازرگانی و صادرات بخش صنایع دستی لازم است کارگروه ها، نسبت به ایجاد شرکت مدیریت صادرات، ایجاد بانک اطلاعاتی از صادرکنندگان صنایع دستی کل کشور، شناسایی ظرفیت های صادراتی صنایع دستی سایر استانها، اصلاح HS کدهای صنایع دستی با همکاری اداره کل گمرک و کارشناسان معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان اقدامات لازم را با هدف تعیین زیرساخت های لازم و اساسی. مورد نیاز میز مذکور معمول نمایند.